La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC). No va ser fins al 1999 que va passar a anomenar-se com ara, JONC. L’Orquestra va ser dirigida per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic.L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d'iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu Patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català i alhora el president de la Generalitat n’és el president honorífic.
Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat:
- facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país
- col·laborar activament en la inserció dels joves músics en la vida laboral
- contribuir a la formació i a l’enriquiment de nous públics.
Tot aquest treball es du a terme mitjançant encontres de treball, classes, conferències, concerts, programes de ràdio i televisió, edició de materials educatius pensats per a diferents públics i altres produccions.
La Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya inclou tres orquestres diferents:
- La JONC Alevins està formada per joves músics menors de 19 anys. El seu objectiu és la introducció al treball d’orquestra d’alta qualitat.
- La JONC abasta fins als 25 anys i té per objectiu principal la formació orquestral integral.
- La JONC Filharmonia està orientada a culminar els objectius educatius i artístics de la JONC mitjançant produccions amb criteris professionals. La finalitat és oferir una formació post acadèmica als joves músics i facilitar-los l’accés a la vida professional.
La JONC ha participat en els festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Manel Valdivieso, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Antoni Ros-Marbà, Lutz Köhler, Salvador Mas, Edmon Colomer, Karl Anton Rickenbacher i Valery Ovsyanikov.
Podeu trobar més informació a la seva web: www.jonc.cat
Per l’edat
màxima de les diferents orquestres s’entén que els alumnes dels ensenyaments
professionals tenen cabuda prioritàriament a la JONC Alevins.
A les
audicions de la JONC
alevins s’ha d’interpretar un concert del període clàssic i uns passatges
orquestrals.
Us deixo
les partitures dels passatges orquestrals i diversos vídeos perquè pugueu saber
com s’interpreten a les orquestres professionals.
PASSATGES ORQUESTRALS JONC ALEVINS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada